בעקבות נגיף הקורונה המכה בארץ ובעולם, החברות והמשרדים עברו למתכונת של עבודה מהבית 🏠. אז איך צולחים את זה? איך מצליחים מצד אחד להתרכז בעבודה, כאשר מהצד השני הנטפליקס, הבישולים ויתר הסחות הדעת קוראים לנו?
יש הבדל גדול בין עבודה מהמשרד המסודר והמקצועי לבין עבודה מהבית. כשאנחנו במשרד, אנחנו מוקפים בסביבה המיועדת לעבודה. פינת עבודה מסודרת, צוותים מקצועיים, סיעור מוחות לאורך היום (תלוי מקצוע) ובאופן כללי – יש הפרדה בין העשייה המקצועית לבין הרגע בו אנחנו מגיעים לבית, למקום של מנוחה.
כאשר עובדים מהבית, הגבולות מתערבבים. איזור "המנוחה" אמור להפוך לאיזור עבודה, וקיים קושי למצוא את האיזון העדין בין עבודה לבין הפסקה. לכן, צוות suitup מספר הצעות לייעול שגרת העבודה מהבית:
1. ארגון פינת עבודה. עד כמה שזה מפתה, אל תתנו לעצמכם לעבוד מהמיטה/הספה בשכיבה פרקדן. קומו, ארגנו לכם עמדה יפה, מאובזרת ומסודרת בחדר העבודה, בסלון, במרפסת או בחדר השינה. פינה בה יהיו המחשב 👨💻👩💻, כיסא נוח, מקלדת, עכבר 🐭, מסך (או שניים, או ארבעה. כל אחד ומה שהוא רגיל) וכל שאר הדברים שיש לידכם בפינת העבודה במשרד. עשייה זו תגרום לכם להיכנס ל"מצב עבודה".
💡 המלצת suitup: הוסיפו לפינת העבודה גם אביזרים משמחים או סנטימנטליים, שיחממו את הלב ויעודדו אתכם.
2. להתלבש ולהתארגן. המוח הוא איבר מופלא ועובד על בסיס הרגלים קיימים. אם אנחנו מתלבשים, מתארגנים ובכללי שומרים על "שגרת יומיום" טרם הישיבה בפינת העבודה הייעודית, המוח "ייכנס למצב עבודה", דבר שיסייע בריכוז לאורך היום.
💡 המלצת suitup: ארגנו לכם את "הבגדים למחר" 👚👖לפני השינה 😴 😴 כדי לפתוח את הבוקר בכיף ובחיוך. אפשר כמובן להישאר עם גרביים 🧦🧦
3. תכנון לו"ז. כאשר אנו יודעים מראש מה עלינו לעשות במהלך יום העבודה – יותר קל לנו לשמור על המסגרת. שמירה על לו"ז ⏱ מסייעת בעמידה ביעדים, מאפשרת לווסת את העומס ומסייעת בהפגת הלחץ מכך שלא נספיק לסיים את המשימות.
💡 המלצת suitup: לאחר שבנינו לנו עמדת עבודה מסודרת, בתחילת כל בוקר או בערב לפני, כדאי לתכנן לו"ז מסודר📜. כך במהלך היום לא "נבזבז זמן" ונתקע על "מה עושים עכשיו" אלא נוכל לעבוד בצורה מסודרת.
4. הפסקות יזומות. בעבודה יש לנו מעין "סדר יום מובנה" הכולל מספר הפסקות, פחות או יותר בשעות קבועות; כמה דקות לקפה של בוקר עם החברים ☕🥐, ארוחת בוקר, 🍴🍳 הפסקת צהריים, (וכן, גם נשנושים...(. ההמלצה שלנו היא לשמר עד כמה שניתן את השגרה המקצועית ולהקפיד שסדר היום יהיה כמה שיותר קרוב לסדר יום בעבודה.
💡 המלצת suitup: זכרו לקחת הפסקות מסודרות, והקפידו על מתיחות (חשוב מאד לגב!), שתיית מים ואכילה.
5. הפרדה. פעמים רבות כשאנחנו עובדים מהבית, אנחנו לא מקפידים על הפרדה ברורה בין "זמן מנוחה" ל"זמן עבודה". השתדלו שלא לתלות כביסה ב11:00 בבוקר למשך שעה וחצי, ומצד שני – נסו שלא לדחות את המענה למיילים ל-23:00 בלילה כי "העבודה פה לידי". כדאי ליצור הפרדה כמה שיותר ברורה בין סביבת העבודה לבין סביבת המגורים והמנוחה שלכם. אנו ממליצים לייצר את ההפרדה גם בהיבט הפיזי.
💡 המלצת suitup: הגדירו שעות עבודה מסודרות וקבועות (ככל הניתן), וכאשר היום מגיע לסיומו, סגרו את המחשב ו"כבו את האור", בדיוק כמו שהייתם עושים במשרד (וכמובן להיות זמינים למקרים חשובים ודחופים ו/או לכל בקשה של הבוס).
6. עדכון דיירי הבית. ככל שאתם גרים עם שותפים/בני זוג/ילדים, חשוב מאד להסביר להם מראש כי אתם עובדים מהבית, לספר על הימים המתוכננים לכם ועל אופן העבודה הנכון עבורכם שיאפשר לכם להתרכז. שימו לב: אין זה אומר שניתן לדרוש מדיירי הבית להיות בשקט מופתי לאורך היום (ביננו, גם במשרד אתם מלווים ברעש של שאר אנשי הצוות). וגם אתם נדרשים להתחשב באילוצים שלהם. באמצעות תיאום ציפיות תוכלו להגביר את היכולת לאזן בין שמירה על סביבת עבודה שקטה לבין התנהלותו של בית עם דיירים.
💡 המלצת suitup: אפשר לשתף את המשפחה בלו"ז שיצרתם ולקבוע "זמן יחד" לפני/ אחרי ארוחות או לחצי שעה (למשל בין 15:30 ל-16:00)
7. עבודת צוות בתוך הבית ו/או באמצעים טכנולוגיים. אז נכון שלפעמים תהינו האם קל ונוח יותר לעבוד מהבית במקום להתלבש, להתארגן ולבזבז זמן על הגעה למקום העבודה. אבל... מסתבר שעבודה בסביבה חברתית ומשתפת מעשירה את תוצרי העבודה שלנו וגם הופכת אותנו למאושרים יותר.
💡 המלצת suitup: גם בני הזוג / השותפים עובדים מהבית? מצוין! אם לא מדובר בעבודה קולנית, ניתן ליצור חלל עבודה משותף בו עובדים יחד ולחוד. אפשרות נוספת היא לקבוע עם חברים ועמיתים לשיחות ZOOM מתוזמנות היטב ולהגדיר יחד שעות קפה ☕, כיף והפסקה.
יש לכם טיפים נוספים לעבודה יעילה מהבית? שתפו אותנו!