⭐איך מתכננים את מסלול הקריירה שלנו? על מה כדאי לעבוד בזמן הפנוי כדי לפתח את הקריירה בטווח הארוך והקצר?⭐

⭐איך מתכננים את מסלול הקריירה שלנו? על מה כדאי לעבוד בזמן הפנוי כדי לפתח את הקריירה בטווח הארוך והקצר?⭐



ראשית, כשמתכננים קריירה, כדאי להתחיל בלהתבונן על המסלול האישי שלנו בנקודת מבט ארוכת טווח. לא רק על העבודה לטווח הקצר או על המשרה בשנה הקרובה, אלא להסתכל על קריירה בראייה רחבה.


ביחס לתכנון קריירה בצל משבר הקורונה נבהיר כי חשוב להבין שיש כאן משבר שהוא משבר רוחבי בכל השוק, ולא רק בעולם המשפט. המצב היום קשה מאוד. אין ספק.

אבל בעוד כשנה (או קצת יותר) אנחנו נסתכל על זה כמה חודשים שירשמו בספרי ההיסטוריה כ"משבר הקורנה" ואנחנו נעבור את המשבר הזה.


לכן. במיוחד בסיטואציה הנוכחית, בה רבים בוחנים מחדש את נתיב הקריירה בו בחרו, עוצרים לרגע את מסלול הקריירה שפועל לפעמים על "אוטומט" (מרצון או שלא מרצון) – אנו ממליצים לנצל את התקופה כדי להבין בכלל לאן אנחנו מכוונים את הקריירה שלנו, ואז לנסות להגיע לשם על ידי הצבת "אבני דרך".


ולאחר מכן, עבור כל אבן דרך- לבדוק מה הכישורים שאנחנו צריכים, ואיך אנחנו משיגים אותם.

לא לחפש רק את השמות הגדולים, אלא "לפתוח את הראש", ולהתמקד, מבחינת קריירה ומבחינה אישית, בתפקידים שמתאימים לכם ויקדמו אתכם בעתיד ובהם להשקיע ולהתפתח.


שימו 🖤 - כמובן שגם אבני הדרך שלנו יכולות להשתנות במהלך השנים בהתאם לצרכים ולרצונות שלנו, וזה יותר מלגיטימי, זה אפילו חלק מהמשימה שלנו.


והנה כמה דוגמאות למסלולי התקדמות עבור עורכי דין:

 ⭐מי שרוצה להקים משרד עצמאי – שיקשיב טוב טוב לעצותיהם של מי כבר הלכו במסלול זה ובמיוחד למי שהצליחו. למשל - עו"ד עמית חדד שיש המון מה ללמוד ממנו. גם משפטית וגם עסקית. עמית למשל דיבר על כך שקודם כל אתם חייבים להאמין בעצמכם ולהעיז. כי אם אתם לא תעשו את זה, למה שמשהו אחר יאמין בכם..


⭐מי שרוצה להיות שותף במשרד – נמליץ לו כבר היום ללמוד גם איך להיות סופר מקצועי בתחומו וגם איך להביא לקוחות – השוק הולך לשם. ההתקדמות לא תמיד נמדדת רק על פי ותק, אלא על פי יכולות אישיות ויתרונות כספיים ועסקיים עבור הפירמה.


⭐מי שרוצה להיות יועץ משפטי בחברה – צריך להבין שייעוץ משפטי זו התמחות בפני עצמה. כדי להגיע לשם יש להשקיע, ללמוד, להתמקצע ולרכוש את הכישורים והניסיון הרלוונטי. במה למשל? ניסיון בייעוץ לחברות בתחום המשפט המסחרי, ניהול מו"מ, ניסוח הסכמים מסחריים ולעבוד הרבה בשפה האנגלית- זו דרישת חובה היום.

טיפ נוסף – להגדיל ראש במהלך הדרך ולראות את כלל האינטרסים של הלקוח שלכם בעת מתן הייעוץ ולא רק אינטרס נקודתי בעסקה ספציפית.


⭐ומי שלא רוצה להיות עו"ד – אין נוסחת קסם כללית. צריך קודם כל להבין מה אתם כן רוצים להיות ולא רק מה לא. ואז, כדאי לחשוב ולהבין האם ניסיון פרקטי כעורכי דין יכול לקדם אתכם בנתיב שלכם.

מהניסיון שלנו, גם למי שאינו רואה עצמו כעורך דין לאורך כל הקריירה, יש הרבה מה ללמוד מעבודה כעורך דין במשרד ולקחת איתנו כלים שיסייעו לנו המון גם בתפקיד הבא.


בסופו של דבר לרוב אין קיצור דרך. תמיד יהיו סיפורים על מי שישר אחרי ההתמחות הפכו להיות יועצים משפטיים ראשיים בחברת הייטק. אבל לרוב זה לא קורה ואני גם לא ממליצה על המסלול הזה

אנו בsuitup ממליצים על "התקדמות אורגנית" ועל בניית קריירה לאורך זמן. בשלב מאוחר יותר הרבה יותר קשה לחזור אחורה וללמוד את היסודות.

מהניסיון שלנו, בעלי תפקידים משמעותיים ומעניינים שאנחנו משוחחים איתם (ובתפקידים שגם המשכורת בהם גבוהה) – הם עובדים חרוצים שממש עברו מסלול יסודי בקריירה שלהם ופיתחו אותה.


ובכל זאת כמה טיפים קטנים (גדולים) של אלופים שיסייעו לכם בכל מסלול בו תבחרו 


💪 לחזק את האנגלית- למשל: אפשר לצפות בנטפליקס עם כתוביות באנגלית

 💪לפתח קשרים אישיים ומקצועיים גם מחוץ לעולם עריכת הדין

 💪לקחת חלק בקורסים משפטיים ולא משפטיים – אונליין כרגע ובהמשך גם פרונטליים


 🏆והטיפ החשוב ביותר: להיות הכי הכי טובים בעבודה שלכם. זה המפתח האמיתי להצלחה!


**מתוך פאנל ZOOM "רגל אחת בחל"ת" עם מנכ"לית suitup, עו"ד רעות קפלן רוזנטל, של מועדון בוגרי הפקלוטה למשפטים של האוניברסיטה העברית (13/4/2020)